Olet täällä

Kunnanjohtajan blogi

Kärsämäki on positiivisten tarinoiden Pitäjä
 

Joulun lähestyessä lasten sanoin: ”milloin koulu loppuu ja alkaa joululoma?”. Meille kaikille lähestyvä Joulu tuo kaivatun tauon syksyn ja pimeän talven keskelle. Saamme iloisina viettää Joulua 100-vuotiaan itsenäisen Suomen turvallisuuden ympäröimänä.  Joulun tuo kaikille hyvää mieltä.

Kulunut vuosi on Kärsämäellä ollut vaikeasta satokaudesta huolimatta suotuisa. Investoinnit ovat pitkän ja kuluttavan taantuman jälkeen käynnistyneet ja työpaikkoja on aikaisempaa paremmin tarjolla.

Toivommekin nyt runsaasti paluumuuttajia paikkakunnalle. Kärsämäellä ja Kärsämäen työssäkäyntialueella on runsain mitoin työtä tarjolla. Kärsämäellä on hyvät palvelut, homeeton nykyaikainen koulukeskus ja päiväkodit sekä loistavat liikuntamahdollisuudet.

Kaikenikäiset ovat tervetulleita, uusi ikäihmisten palvelukotikin avaa ovensa 14. maaliskuuta ja uusia viihtyisiä asuntoja valmistuu myös ensi vuonna. Rakentajille on kivoja tontteja tarjolla lähellä palveluja.

Viime kesänä saimme uuden pesäpallon tekonurmen ja ensi kesänä uudistetaan yleisurheilun suorituspaikkoja ja parannellaan liikenneympäristöä sekä kylien liikuntamahdollisuuksia.

Viedäänpä kaikki tätä positiivista viestiä eteenpäin omissa perheissämme, suvuissamme ja kaveripiireissämme; tulkaa Kärsämäelle.

Vaikka 100-vuotiaassa maassamme hyvinvointi ja onnellisuus ovat kaikilla mittareilla maailman kärkeä, väijyy monia yksinäisyys ja syrjäytyminen eri syistä.  Haluammekin Kärsämäellä laajalla rintamalla voimavarojen puitteissa kannustaa ja kuntouttaa kaikkia työikäisiä työelämään ja ennaltaehkäistä kaikenlaista syrjäytymistä jo varhaisesta asti.

Tulevaan maakuntauudistukseen menemme luottavaisin mielin, suuria uhkia ei paikkakunnan palvelujen suhteen ole tässä mielessä näköpiirissä.

Kärsämäen Suomi 100-kassit muistuttavat meitä kestävästä taloudesta ja vievät hyvää viestiä paikkakunnasta. Kiitos kaikille kassien ompelijoille ja muille osallistuneille, niitä voi jakaa myös paikkakunnan ulkopuolelle viemään syvää viestiä Kärsämäestä. 

Toivotan kaikille omasta puolestani hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta.

Esa Jussila, kunnanjohtaja

 

 

 

 

 

 

Positiivisten tarinoiden Kärsämäki

Aluetutkija Timo Aro puhui noin kuukausi sitten kuntien vetovoimaseminaarissa Kärsämäellä. Hän oli pannut merkille, että paikkakunnalla on kääritty hiat, vaikka kuntien vetovoimavertailussa edellisenä kesänä loistimme jonon viimeisenä.

Ja aivan oikein; Kärsämäellä kehitymme ja menemme eteenpäin. Korostamme rakentavaa, yhteisyyttä korostavaa, kannustavaa ja uutta luovaa ilmapiiriä. Olemme ylpeästi Kärsämäkisiä. Meille läheiset, ystävät ja tuttavat merkitsevät paljon.

Uusi valtuusto on aloittanut kautensa ja paneutuu kunnan strategiseen johtamiseen, jossa Kärsämäen ja sen toimintaympäristön tilaa tulkitaan uudelleen ja uudelleen. Tähän on kaikkien kuntalaisten mahdollisuus osallistua. Kuntalaisten ilta järjestetään 9.11. kello 18.00 Frosteruksen koulun auditoriossa. Tilaisuudessa kuulemme kaikkien valtuustoryhmien puheenvuorot keskustelun pohjaksi. Tervetuloa.

Esa Jussila, kunnanjohtaja

 

 

 

 

 

Aktiivinen syyskausi käynnistyy

Suomen kesä alkaa kääntyä syksyksi ja nyt katseet ja ajatukset kääntyvät jo koulutyöhön, harrastuksiin, sadonkorjuuseen ja säilöntään. Talven varalle tarvitaan ravintoa, vitamiineja ja mielekästä tekemistä.

Kärsämäen kesä oli vilkas, aktiivinen ja täynnä mielenkiintoisia tapahtumia. Myös tienkäyttäjiä pysähtyi ennennäkemättömän runsaasti paikkakunnan palvelujen piiriin.  Kiitoksia järjestäjille ja osallistuneille, te teitte suurenmoista työtä.

Kyläkuvaan valmistuu alkusyksystä uudet Pellonpään rivitalot ja Esperin hoivakodin rakennustyöt jatkuvat tammikuulle 2018 saakka. Myös teollisuusalueen yritysinvestoinnit etenevät suotuisasti.

Uusi pesäpallokentän tekonurmi on jo ahkerassa käytössä. Innokkaat pesäpalloilijat kannustavat esimerkillään meitä kaikkia liikkumaan ja kuntoilemaan kaikin tavoin. Toivottavasti kaikki liikuntapaikat ovat edelleen ahkerassa käytössä.

Kärsämäen kunta toivottaa kaikille hyvää syksyä uudet kuntalaiset sydämellisesti tervetulleiksi paikkakunnalle.

Esa Jussila, kunnanjohtaja

 

 

 

 

KÄRSÄMÄKEÄ KAIKENIKÄISILLE

Kesäinen Kärsämäki on täynnä tapahtumia ja hyviä palveluja. Niistä löytyy aina ajantasaista tietoa visitkarsamaki.fi -sivustolta. Asukkaat ja lomalaiset löytävät kivaa osallistumista moneen makuun, myös tienkäyttäjät ja vierailijat ovat kaikki tervetulleita Kärsämäen monipuoliseen kesään.

Toivotamme myös uudet asukkaat tervetulleiksi. Täällä on hyvä asua ja elää, on työtä, tekemistä ja hyviä asuntoja tarjolla. Koulut ja muut palvelut ovat puhtaissa toimitiloissa ja toimivat hyvällä, palvelevalla asenteella. Myös kylät ovat elinvoimaisia, viihtyisiä ja yhteisöllisiä.

Kärsämäeltä on hyvät yhteydet alueellisille työ- ja opiskelupaikoille. Arvostamme yrittäjyyttä ja toimeliaisuutta. Kärsämäen kasvurahaston ja kunnan oman pienteollisuuskonseptin avulla kannustamme kannattavia kasvuyrityksiä menestymään paikkakunnalla. Luovan Studion toimistohotelli on uusin yrityspalvelumme.

Kärsämäellä halutaan huolehtia kaikenikäisitä, lapsista ikäihmisiin. Tämän itsenäisen 100-vuotiaan Suomen juhlavuonna olemme edistäneet uudistuotantoa koteihin, varhaiskasvatukseen ja palveluasumiseen. Myös elinkeinopuolella tehdään merkittäviä panostuksia tulevaisuuteen sekä kunnan, että yritysten toimesta. Näin olemme yhdessä vahvempia.

Tervetuloa Kärsämäelle,

Esa Jussila
kunnanjohtaja

Nelostien paras paikka - Mahdollisuuksien Kärsämäki.

 

 

 

 

KESÄINEN KÄRSÄMÄKI 4-TIEN PARAS PAIKKA

Kärsämäki on teollistunutta ja viihtyisää maaseutua. Panostamme elinkeinojen, palvelujen ja koulutuksen kehittämiseen. Kulttuuritoimijat ja järjestöt ovat paikkakunnalla aktiivisia ja kunnassa on mm. kansainvälinen taiteilijaresidenssi, Kärsämäen moderni paanukirkko, Musiikkia Paanukirkossa, ARS-Kärsämäki, Tarinaniskennän suomenmestaruuskisat, Suomen elämäntarinayhdistys ja oma Kärsämäki Sinfonia. Liikenteellisesti olemme hyvällä paikalla; yhteydet ovat nopeat, monipuoliset ja edulliset sekä kansalaisille että tuotteille ja tavaroille.

Kärsämäen uudet visitkarsamaki.fi -sivut kertovat paljon paikkakunnan monipuolisuudesta, vireydestä, elinvoimaisuudesta sekä yrittäjäystävällisyydestä. Kärsämäellä on kaikenikäisten hyvä asua ja elää, tervetuloa Kärsämäelle.  

Tarina elää edelleen ja on erinomainen esimerkki Kärsämäkisten tunnetusta ennakkoluulottomuudesta, rohkeudesta ja innovatiivisuudesta. Se on synnyttänyt mm. monia rohkeita päätöksiä, linjauksia ja menestyviä yrityksiä.

Kesän tapahtumia on runsaasti. Niistä löytyy lisätietoja visitkarsamaki.fi -sivuilta. On mm. ulkoilmakonsertti, kirjoittajakurssi, Tietäjän päivät, Pyhäjokimelonta, ARS Kärsämäki -näyttely, Porkkalan ympärijuoksu, Akselin soitto, Musiikkia Paanukirkossa ja Elämäntarina festivaalit. Jokaiselle on jotain, osallistutaan innolla. Tervehdimme ilolla kaikkia uusia kävijöitä, asukkaita ja yrittäjiä sekä yrityksiä.

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN NELOSTIEN PARHAALLE PAIKALLE – MAHDOLLISUUKSIEN KÄRSÄMÄELLE!

Esa Jussila

kunnanjohtaja

www.visitkarsamaki.fi